Llibres per anar més lluny

George Gissing
 • George Gissing

  Wakefield 1857 – Sant Joan Lobitzune 1903

  Orfe de pare als tretze anys, tot i les penúries econòmiques, ingressà a l’Owens College de Manchester. En fou expulsat el 1876, quan fou trobat robant diners que havien de servir perquè comencés una nova vida una prostituta; abandonàa l’escola i emigrà als Estats Units; tornà a Anglaterra al cap d’un any i féu feina de tutor. Casat amb l’exrostitut, el matrimoni va ser una font de penúries fins a la mort e l’esposa, ocorreguda el 1888. Encara viuria un altre matrimoni desgraciat amb una dona d’origen humil, Clara Collet, amb la qual tingué dos fills. Gissing només trobaria la felicitat al final de la seva vida, al costat de Gabrielle Fleury.

  Les primeres novel·les publicades de George Gissing passaren gairebé inadvertides. El 1891, amb New Grub Street, una visió negra de la bohèmia londinenca, li arribà finalment el reconeixement i el prestigi. El 1903 publicà Private Papers of Henry Ryecroft, pseudobiografia de l’autor, que Ensiola editorial treurà a la llum pròximament.

  La seva obra recull la tradició de Gaskell i Dickens i les seves novel·les són de contingut social i amb clar propòsit reformista, devotes de l’individualisme i descregudes d’artificis socials, tot i que sense sentimentalismes ni concessions.

  Llibres de George Gissing publicats a Ensiola Editorial: Per la mar Jònica