Llibres per anar més lluny

Josep Piera
  • Josep Piera

    1947

    És poeta, assagista i narrador. Com a poeta, després d’una llarga llista de publicacions de les quals podríem destacar El somriure de l’herba, Premi Carles Riba de 1979, la seua obra poètica quedà recollida a Dictats d’amors (poesia 1971-1991). Posteriorment ha publicat En el nom de la mar (1999). Poemes seus han estat recollits en algunes de les antologies més representatives de la poesia catalana del segle xx i traduïts a diverses llengües.

    Com a prosista ha publicat llibres on la poesia està present, com ara El Cingle verd, Premi Josep Pla de 1981, o n’és la protagonista, com El paradís de les paraules, Premi Josep Vallverdú de 1994, i El jardí llunyà (2000), aquests dos títols darrers dedicats a la memòria dels poetes àrabs del Xarq Al-Àndalus. També Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March (2001), la primera biografia novel·lada del nostre clàssic.

    Ha traduït Poemes (1927-1938) de Sandro Penna (1992) i una Antologia del “divan” d’Ibn Khafaja d’Alzira. També ha gravat dos CD de poesia i música, amb temes d’Ausiàs March i dels poetes andalusins, i ha participat en recitals i espectacles poètics diversos.

    Mediterrani de vocació, entre els seus personals llibres de viatges destaquen Estiu Grec (1985), dedicat a les illes gregues, Un bellissím cadàver barroc (1987 i 1998), dedicat a la ciutat de Nàpols, i Seduccions de Marràqueix, Premi Sant Joan de 1996, dedicat al Marroc.

    Josep Piera ha estat traduït, com a poeta i com a narrador, al castellà, italià i anglès, entre altres llengües.

    Llibres de Josep Piera publicats a Ensiola Editorial: Cants i encants