Llibres per anar més lluny

Diccionari Montaigne
Afegir a la cistella »

Diccionari Montaigne

En consonància amb el temps que corren, aquest Diccionari Montaigne us donarà un plaer ultraràpid i sincopat. Podeu cometre l’error de llegir-lo com un manual d’autoajuda. O podeu, altrament, agafar-lo com un exercici d’escalfament, com una incitació i una guia, com l’avant-sala d’una descoberta immensa que us acompanyarà tota la vida.
Amb la mateixa llibertat que l’autor dels Assaigs cita grecs i llatins perquè li facin companyia en les seves argumentacions i observacions morals, en aquest llibre se’l cita a ell. Segur que n’estaria ben content. Perquè res no surt del no-res. Dels Assaigs de Montaigne se’n poden fer collages: és l’objectiu amb què s’ha fet la tria més rigorosa i estimulant d’aquest recull de pensaments.
Montaigne escriu amb Ciceró, Sèneca, Plutarc, Aristòtil, Virgili, Horaci, Sòcrates, Plató i un llarg etcètera de filòsofs i escriptors de l’antiguitat grecollatina, amb els quals havia après a parlar, llegir i pensar. També molts d’ells els trobareu en aquest llibre, on hi ha l’intent d’apropiar-nos de Montaigne ni que sigui a bocins.

«Aragay s’ha capbussat en l’obra de Montaigne
i n’ha extret un concentrat essencial»
Catalunya Ràdio

«A algú que no conegui Montaigne, aquest Diccionari li hauria de fer venir ganes de llegir-ne l’obra, sencera,
amb tots els matisos»
El Punt

Llengua de publicació: català
Primera edició: 2021
Mides: 13.5 x 20 cm
Enquadernación: rústica
Pàgines: 152
PVP: 15 euros
Colección: Testimoni 16
ISBN: 978-84-123038-9-6
Publicació: octubre 2021