Llibres per anar més lluny

Muntaner, 4
Afegir a la cistella »

Muntaner, 4

RAFEL TASIS (Barcelona 1906 -París 1966)

Llengua de publicació: català
Edició: 1ª edición
Mides: 13,5 x 20 cm
Enquadernació: rústica
Pàgines: 232
Preu: 17 euros
Col·lecció: Narrativa, 28
ISBN: 978-84-942075-7-0
Publicació: desembre de 2015

Muntaner, 4 ofereix un fresc de la vida barcelonina en vigílies de l’esclat de la guerra i la revolució del 1936 i dels mesos posteriors. Novel·la de signe coral, situa l’acció íntegrament en la casa número 4 del carrer de Muntaner de Barcelona i n’entrellaça les vivències dels estadants que hi conviuen. Les seves històries capten les pulsacions de la metròpoli en ebullició i s’erigeixen en un microcosmos de les classes mitjanes d’aquells anys esperançadors i convulsos.

Polièdrica i moderna, per l’ús d’una tècnica narrativa de múltiples trames entrelligades, Muntaner, 4 retrata amb encert els canvis que, en plena guerra, es van produir en la vida pública i en la moral quotidiana, obertes als vents europeus. En la roda d’històries entrecreuades, en què les relacions sexuals prenen un protagonisme considerable, Tasis s’hi mostra amatent a precisar la geografia urbana de Barcelona i, a través del mosaic variat de personatges, els esdeveniments històrics més rellevants.

Inèdita fins ara, envoltada d’una aurèola de llegenda, Ensiola recupera una de les primeres novel·les de les lletres catalanes –que Tasis deixà inacabada– sobre els anys de la Segona República i la Guerra de 1936-1939.