Llibres per anar més lluny

Pere A. Serra Bauzà
 • Pere A. Serra Bauzà

  Sóller, Mallorca, 1928

  És president del Grup Serra de mitjans de comunicació i promotor d’obres cabdals per al coneixement i la consolidació de la cultura illenca, com la Gran Enciclopèdia de Mallorca, la Gran Enciclopèdia de la Pintura i l’Escultura a les Balears, o la traducció al català de Die Balearen de l’arxiduc Lluís Salvador. Des que el 1953 fundà l’editorial Atlante (segell en el qual aparegueren obres de Llorenç Villalonga —la primera edició de Bearn, entre elles—, de Jaume Vidal Alcover, Llorenç Moyà o Joan Bonet, entre d’altres), es va vincular molt directament amb el món de l’art, amb l’edició de la primera monografi a sobre Hermèn Anglada Camarassa.
  És autor de Miró y Mallorca (1984, editat en català, castellà, anglès, francès, alemany i japonès; i reeditat, el 2007, en la seva traducció a l’alemany, per Ensiola editorial), fruit de la gran amistat amb el pintor. És autor també de 101 escultures a la vall de Sóller (1995), 101 pintors, Memòries d’una col·lecció (2000), Memòries d’un museu · Diàlegs en es Baluard (Ensiola editorial, 2007), entre d’altres.
  La seva tasca ha merescut nombrosos reconeixements i distincions espanyols i estrangers. Va ser el principal impulsor del Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard.

  Llibres de Pere A. Serra publicats a Ensiola Editorial: Memòries d’un museu • Diàlegs en es Baluard, Miró und Mallorca i Viatge a la Xina.