Llibres per anar més lluny

La vida del reverend Basili Fiveiski
Afegir a la cistella »

La vida del reverend Basili Fiveiski

LEONID ANDRÉIEV (1871 – 1919)

Llengua de publicació: català (traducció del rus)
Edició: 1ª edició
Publicació: Muro. Ensiola Editorial (març de 2009)
Descripció: 142 pàgines, 21 x 13,5 cm
Enquadernació: rústica
Preu: 15 euros
Col·lecció: Narrativa, 15
ISBN: 978-84-937129-0-7

El reverend Basili Fiveiski, el personatge central d’aquesta pertorbadora novel·la de Leonid Andréiev, és un home que es lliura a Déu perquè disposi de la seva vida, amb la seguretat que l’Altíssim el guiarà per camins pels quals la fe li permetrà de superar tots els obstacles. La realitat, però, el mena per una implacable successió de desgràcies, que li faran perdre la fe i l’induiran a abandonar-se a l’acarnissament d’un destí cec.

Leonid Andréiev és un dels més grans escriptors russos del segle xx. És considerat un dels principals representants del simbolisme literari del seu país.

Hom li ha reconegut una influència decisiva sobre l’expressionisme literari alemany. La seva prosa és deutora del realisme de Txèkhov; i reflecteix la fascinació per les paradoxes psicològiques, que recorden Dostojevskij, i una obsessió constant per la insignificança de la vida i la seguretat de la mort, a la manera de Tolstoj.

«En l’art de Leonid Andréiev, la desesperança hi flueix d’un temperament que, sota l’atac de l’opressió social, se sent doblegat pel dolor. Com els millors escriptors russos, ha analitzat amb profunditat els sofriments de la humanitat.» Rosa Luxemburg