Llibres per anar més lluny

El pes de l’acer
Afegir a la cistella »

El pes de l’acer

LLUÍS MAICAS (1954)

Llengua de publicació: català
Edició: 1ª edició
Publicació: Muro. Ensiola Editorial (abril de 2007)
Descripció: 228 pàgines. 23 x 16 cm
Enquadernació: rústica
Preu: 18 euros
Col·lecció: Narrativa, 9
ISBN: 978-84-935494-5-9

Poc temps després que en Llorenç hagi ocupat la plaça de mestre interí d’una escola rural, una alumna seva, de qui s’ha enamorat, és assassinada. Tot i la seva innocència, sa germana gran, na Teresa, que s’ha ocupat d’ell des que la mare morí després del part, el fa fugir de la vila. Oficialment ha emigrat a Xile. En realitat és en una casa de fora vila, on s’està tancat prop de dos anys, al llarg dels quals l’únic contacte amb l’exterior és na Teresa, que atén les seves necessitats. Després, ja retornat a la vila, un accident de tren, una llarga convalescència i una rehabilitació encara més llarga, la guerra civil espanyola, la presó… acaben de forjar un caràcter introvertit i solitari. En l’obscura postguerra, en Llorenç establirà mecanismes diabòlics perquè la venjança fereixi els que l’han menat a un estat de màxima precarietat.

Lluís Maicas conta una història que captiva el lector des de les primeres pàgines, mitjançant una tècnica narrativa de precisió demolidora.

El pes de l’acer és una novel·la en què l’amor carnal, el fraternal, l’incest, la rancúnia, la gelosia, l’odi i la venjança guanyen el seu lloc en una realitat que la història oficial ha pretès edulcorar.